Парафіянам Російської Православної Церкви (РПЦ), охочим причаститися, в рамках профілактики зараження коронавірусом стали наливати більше вина.

Про це розповів член Патріаршої ради з культури Російської Православної Церкви протоєрей Лєонід Калінін в ефірі радіостанції “Москва”.

“Як кажуть вірусологи-фахівці, вміст алкоголю в речовині таїнства – це кагор – досить високий, щоб убити ось ці віруси. […] Ми в храмі зробили так, що дійсно стали додавати в два рази більше саме речовини, тобто вина, при підготовці до здійснення літургії”, – сказав священник, наголосивши, що причастя не може стати джерелом зараження у разі достатньої кількості алкоголю.

Пізніше російський фахівець-вірусолог Олександр Бутенко спростував цю заяву священнослужителя.

“Мені з багатьма, в тому числі з особливо небезпечними вірусами доводилося працювати, і, звичайно, читати масу літератури про ці інфекції. Але ніколи нічого подібного я не чув. Раніше вважалося, що джин і тонік допомагають проти малярії. Але в тоніку хінін міститься. Це речовина, яка справді є лікувальним препаратом від малярії. Що стосується коронавірусу та інших вірусних захворювань, я думаю, алкоголь тільки погіршує стан хворого. Немає такої інформації наукової [про користь алкоголю], про такі факти я не чув”, – сказав фахівець у коментарі Газета.Ru.

Comments are closed.