Представники Національної поліції України надсилають повідомлення релігійним громадам РПЦвУ про виконання рішення Вселенського Патріарха Варфоломія, в якому йдеться про припинення всіх божественних літургій, церковних подій та обрядів.

Про це повідомляєюридичний відділ РПЦвУ, передає Духовний фронт України.

У своїх посланнях у Нацполіції, зокрема, зазначають:

“У зв’язку із поширенням коронавірусу COVID-19 та проголошення пандемії, беручи до уваги Постанову КМУ від 11.03.2020 р. №211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2″, просимо виконувати рішення Вселенського Патріарха Варфоломія викладеного у комюніке Вселенського Патріархату від 18.03.2020, де йдеться про припинення всіх божественних літургій, церковних подій та обрядів у всіх своїх єпархіях у всьому світі, задля збереження здоров’я та безпеки вірян УПЦ МП, беручи до уваги рішення органів місцевого самоврядування щодо посилення обмежень свободи пересування та свободи зібрань на час карантину”.

На думку юриста РПЦвУ протоієрея Олександра Бахова, церква в Україні все ще відділена від держави і жодні органи не мають права таким чином втручатися у її внутрішнє релігійне життя та “поширювати рішення посадової особи Турецької республіки”.

Нагадаємо, схожий меседж нещодавно транслював скандальний намісник Печерської лаври митрополит Павло Лебідь.

А поки керівництво РПЦвУ відмовляється впроваджувати карантинні обмеження та змінювати практику причастя на час епідемії, Почаївська лавра стала центром зараження коронавірусом паломників з Молдови.

Comments are closed.