У селі Снячів Чернівецької області двоє парафіян Свято-Духівської церкви РПЦвУ (УПЦ МП) перешкоджали діяльності місцевої журналістки Галині Єреміці, яка перевіряла церкви на дотримання умов карантину.

Інцидент стався 30 березня. Журналістка показала, що біля церкви було припарковано більше ніж десять автівок, тож людей у церкві, ймовірно, було значно більше, ніж дозволяють чинні карантинні обмеження.

Однак перевірити це не вдалося. На вході до церкви Єреміцу перестрів молодик, який принижував її гідність та намагався пошкодити стрімінгову апаратуру. На запитання, чому він її не пропускає, молодик заявив, що до храму можна лише “православним людям” та вимагав перехреститися.

Храм Святого Духа УПЦ МП села Снячів Великокучурівської ОТГ. Грубе порушення правил карантину!!! Напад на журналістку!!!#ВеликокучурівськаОТГ

Опубліковано Сторожинець Інфо Понеділок, 30 березня 2020 р.

Згодом підійшов другий чоловік. Вони попросили журналістку вийти за територію церкви, а пізніше її виштовхали.

Єреміца викликала поліцію та написала заяву про перешкоджання. За її даними, особи молодиків вже встановлені.

Цю інформацію підтвердили у пресслужбі обласного управління Нацполіції.

“До Сторожинецького відділу поліції звернулася представниця одного із чернівецьких онлайн-видань і повідомила, що невідомі особи забороняють входити до собору в селі Снячів та проводити відеозйомку, чим перешкоджають її професійній діяльності. Заявниця розповіла, що в приміщенні культової споруди проводиться богослужіння з порушенням вимог карантинних заходів. Також вона додала, що двоє невідомих чоловіків не впустили її до собору та вигнали за межі його території”, – йдеться у повідомленні Нацполіції.

Поліція встановила особи молодиків, які перешкоджали моїй професійній журналістській діяльності. Храм Святого Духа УПЦ МП села Снячів Великокучурівської ОТГ

Опубліковано Галиною Єреміцею Понеділок, 30 березня 2020 р.

На другому відео видно, що чоловіки так само неповажно поводилися і з поліцейськими, зокрема, один молодик смикав правоохоронця за значок на формі.

Крім того, одна з жінок, які вийшли із церкви після служби, почала хрестити поліцейського, а потім штовхала і гримала на журналістку.

Зараз вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

Поліцейські опитують свідків та очевидців події та перевіряють вказану інформацію.

Comments are closed.