Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній звернувся до вірян із закликом не піддаватися роздратуванню і не спрямовувати агресію на сусідів, які захворіли коронавірусом.

Про це владика написав у публікації у Facebook.

На його думку, українське суспільство розділилось на тих, хто розуміє всю складність і небезпеку ситуації, і тих, хто досі сподівається, що їх особисто все це не торкнеться. Однак, каже владика Епіфаній, усіх об’єднує дещо спільне – роздратування, злість, агресія.

“З одного боку – обурення проти рекомендованої ізоляції, з іншого – злість щодо ізольованих. Так, вже зараз чуємо про непоодинокі випадки людського гніву, коли односельчани, сусіди чи мешканці навколишніх будинків влаштовують бойкот та цькування людей, у яких виявили коронавірус, а також їхніх родин. До них ставляться, як колись, за часів земного життя Господа нашого Ісуса Христа, ставилися до прокажених”, – зауважив митрополит Епіфаній.

Владика наголосив: “Найперше, всі ми маємо бути людьми, за будь-яких умов, випробувань та незгод”.

“Окрім себе, маємо думати й за інших, хворих: вони ж бо, окрім фізичних страждань, через приниження та осуд, змушені терпіти ще й тяжку моральну муку, яка завдає подекуди навіть більших страждань, аніж сама хвороба. Пам’ятайте: Бог любить всіх однаково і як Лікар душ і тіл наших допомагає всім. Постарайтеся уникнути не лише тілесного, а й духовного зараження – панікою, страхом та гнівом”, – закликав вірян Предстотель.

Comments are closed.