У місті Шепетівка Хмельницької області у чоловіка підтвердили коронавірус. Медики підозрюють, що він підхопив його у Почаївській лаврі.

Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт міста Шепетівка.

Зазначається, що чоловік вже із симптомами захворювання контактував з великою кількістю людей, наразі їх налічили вже більше 70-ти: деякі вже теж мають симптоми і сидять вдома на самоізоляції. Пошук людей, які контактували з інфікованим, продовжується.

Читайте також: Почаївська лавра і коронавірус: заражені паломники та реакція РПЦвУ

“Як підозрюють медики, вірус чоловік підхопив у Почаївській лаврі, куди їздив разом з групою інших шепетівчан на паломництво”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 21 березня президент Молдови Ігор Додон заявив, що четверо громадян країни, у яких виявили коронавірус, прибули з України після паломницької поїздки у Почаївську лавру. Пізніше стало відомо вже про вісьмох хворих на коронавірус.

У МЗС України підтвердили інформацію, що молдовські громадяни заразилися коронавірусом в Україні.

У самій Почаївській лаврі заявили, що у них коронавірусу немає, і накинулись із критикою на журналістів і владу.

Тим часом продовжують з’являтися повідомлення про громадян Молдови, які захворіли коронавірусом після відвідин Почаєва. Серед них – священник молдовського міста Штефан-Воде. На початку березня він подорожував до України для відвідування Почаївського монастиря.

Крім того, одна з паломниць приховала, що була у Почаєві, і заразила лікаря коронавірусом.

Нагадаємо, що в умовах надзвичайної ситуації, запровадженої через епідемію коронавірусу, Синод РПЦвУ досі не змінив порядок причастя, а віряни і священнослужителі у храмах не дотримуються карантинних заходів.

Comments are closed.