31 березня у Львові після тяжкої довготривалої хвороби та після причастя Святих Христових Тайн на 73-му році життя спочив у Бозі протоієрей Павло Кочкодан, ключар Свято-Покровського кафедрального собору.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

Від жовтня 2019 року і до кінця своїх днів о. Павло боровся з тяжким недугом – різкою формою цукрового діабету, який раптово вразив усі життєдайні органи тіла. Хворобу отець переносив мужньо, без нарікань, тільки жалкував за тим, що до кінця своїх днів не може стояти біля престолу Божого та звершувати Святу Літургію.

Протоієрей Павло Кочкодан був призначений кліриком Свято-Покровського кафедрального собору і його ключарем ще 1991 року. Він ніс цей послух до останніх днів свого життя впродовж майже 30 років.

Протоієрей Павло Кочкодан був викладачем Львівської Духовної Академії і Семінарії, а також Львівського академії внутрішніх справ.

Митрополит Львівський і Сокальський Димитрій Рудюк, працівники Львівського єпархіального управління, клір та парафіяни кафедрального Свято-Покровського собору висловлюють співчуття їмості Ганні, сину Андрію, доньці Єлизаветі та усій родині покійного і запевняють у своїй постійній молитві за о. Павла.

Також cпівчуття з приводу смерті протоієрея Павла висловив Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній: “Співслужителі та парафіяни пам‘ятатимуть отця Павла як ревного священника перед престолом Божим, вірного сина Православної Церкви, глибокого проповідника, дбайливого духовного наставника та порадника. У часи драматичних змін, викликів та випробувань він залишався відданим Православ‘ю, як патріот і син Галицької землі до останніх місяців свого життя розбудовував Помісну Українську Православну Церкву”.

Comments are closed.