Президент Володимир Зеленський записав відеозвернення до українців, в якому розповів про заходи держави для протидії коронавірусу. Окремо він зупинився на святкуванні Великодня цього року в умовах карантину.

“Ми перебуваємо в постійному діалозі з главами всіх Церков”, – цитує президента його пресслужба.

Зеленський висловив сподівання, що всі глави Церков максимально сприятимуть тому, щоб люди залишалися вдома.

“Вже цієї неділі відзначатимуть Пасху християни західного обряду. Ми опинилися в ситуації, коли мусимо змінювати свої традиції заради саме здоров’я та життя. Зі свого боку ми зробимо все, аби забезпечити трансляцію богослужінь на телевізійних каналах. А вас я прошу згадати Божу заповідь про любов до ближнього. У часи коронавірусу найкращий прояв такої любові – це не створювати ближньому небезпеку для здоров’я та життя”, – наголосив він.

Держава зробить усе, щоб у кожного була можливість відзначити Пасху вдома, наголосив президент і пообіцяв, що вже зовсім скоро українцям повідомлять про державне бачення святкування Великодня цього року.

“У боротьбі з коронавірусом є одна дуже небезпечна річ – думати, що це тебе не торкнеться. Той, хто вважає, що йому не 70, а значить – він у безпеці, що в нього якийсь особливий імунітет, а тому можна не носити маску, не мити руки з милом, не дотримуватися дистанції і взагалі можна не сидіти вдома – той сильно помиляється та ризикує. А тому, будь ласка, дійте за дуже простою формулою: будете вдома – будете здорові”, – закликав Зеленський.

Comments are closed.