У закритій на карантин Києво-Печерській лаврі інфіковано три десятки духівників.

Про це повідомила журналістка Вікна СТБ Ірина Заславець, зауваживши, що братія лаври отримала результати тестів на коронавірус, які було проведено 4 квітня, передають Факти.

“30 духівників із 44 отримали позитивні результати. Над результатами тестів працювали у лабораторії Діаген”, – йдеться у повідомленні.

Цю інформацію Релігійній правді підтвердили джерела у Печерській лаврі.

Водночас результати тесту намісника Лаври митрополита Павла Лебідя не уточнюються.

Зазначимо також, що за даними колишнього професора Московської духовної академії РПЦ МП протодиякона Андрія Кураєва, загалом у Печерській лаврі “близько 50 чоловік лежать по келіях і в ізоляторі”.

Такою інформацією він поділився, коментуючи відеозвернення намісника Лаври митрополита Павла, опубліковане раніше Релігійною правдою.

“Найголовнішого Павло не сказав. Він не покаявся в своєму тупому вихвалянні і закликах “обійматися” під час епідемії. І не оголосив про відмову від своїх земних багатств”, – написав Кураєв на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, 4 квітня насельникам Лаври провели масове тестування на коронавірус. Разом з усіма лабораторне дослідження і медичний огляд пройшов і намісник Павло.

5 квітня джерела в оточенні митрополита Павла повідомили Релігійні правді, що наміснику діагностували коронавірусну інфекцію експрес-тестом. Результати ПЦР-тесту мали бути відомі згодом.

Печерську Лавру офіційно було закрито для відвідувачів. Повідомлення про це зявилося на сайті обителі.

6 квітня ЗМІ повідомили, що результат тесту митрополита Павла на коронавірус виявився позитивним, намісник перебуває у важкому стані у лікарні.

Comments are closed.