В Одеській єпархії ПЦУ попереджають про можливі силові провокації проти парафії кафедрального собору Різдва Христового з боку забороненого у служінні священника Віталія Сеника (нині представляється священнослужителем неіснуючого Київського Патріархату) та громадян, які його підтримують.

Про це йдеться у зверненні Одеської єпархії ПЦУ, опублікованому у Facebook.

Зокрема, зазначається, що у час карантину з боку Сеника в інформаційний простір надходить багато зкривленої і недостовірної інформації, яка “дестабілізує суспільну ситуацію в час карантину в Одесі, створюючи відверто брехливу картинку для всієї України”.

Храм Різдва Христового в Одесі

“Інформаційні маніпуляції, що реалізовуються через соціальні мережі інтернет, в тому числі з політичним відтінком, ставлять на меті вплив на правоохоронні органи Одеси та регіону, які професійно виконують свої обов’язки щодо недопущення силових та провокаційних дій з боку забороненого Церквою у служінні священника Віталія Сеника, його родини та небагаточисельних прибічників щодо кафедрального собору Різдва Христового в Одесі”, – йдеться у зверненні.

У єпархії також звернули увагу “на можливу участь в провокаціях завчасно проплачених людей, метою яких може бути насильницький варіант розвитку подій для подальшого звинувачення у цьому представників Одеської єпархії Православної Церкви України”.

У зверненні зазначається, що такі дії проти громадян та об’єктів, які мають важливе культурно-історичне значення, згідно із законодавством України, визначаються, як протиправні дії і являються злочином.

“Здійснення провокацій навколо Собору може призвести до релігійної ворожнечі та стати приводом для подальшої дестабілізації ситуації в області з непередбачуваними наслідками, особливо під час зовнішньої агресії проти нашої держави та боротьби з пандемією коронавірусу. Просимо органи державної влади та місцевого самоврядування, правоохоронні органи, громадськість, ЗМІ недопустити можливі провокації, зберегти мир і спокій в Одесі та Одещині”, – закликали в Одеській єпархії ПЦУ.

Comments are closed.