Консисторія Чернівецько-Буковинської єпархії РПЦвУ (УПЦ МП) опублікувала офіційне роз’яснення щодо трьох хворих священнослужителів.

Зокрема, зазначається, що священники служили на різних парафіях. Двох з них за рекомендацією лікарів було госпіталізовано, один перебуває на домашньому лікуванні під наглядом медиків.

Також повідомляється, що ще один священнослужитель, відчувши застуду, пройшов тест на COVID-19, але тест не підтвердив вірусного захворювання.

Також єпархія Російської Церкви в Україні розкритикувала карантинні заходи, у рамках яких багато священників інших конфесій перейшли в онлайн. Таких священнослужителів в РПЦвУ називають зневажливо “найманцями”.

“Вище згадані клірики дотримувалися санітарних норми та рекомендацій МОЗ України та водночас вони не могли відмовити парафіянам у таїнстві сповіді, у доброму слові, діяльній допомозі поза храмом (привезти продукти, передати маски). Істині пастирі, а такими, ми віримо є всі священники нашої єпархії, не поводять себе як найманець, який почувши слово “вовк” полишає свою паству та тікає від страху. Не міняє пастир можливість реальної допомоги парафіянам на те, щоби відгородитися від вірян та займатися онлайн-причастям чи тільки постити повчання старців у Фейсбук”, – заявили у єпархії РПЦвУ.

Також у Чернівецько-Буковинській єпархії заявляють, що інфіковані клірики, “відчувши підвищення температури – самоізолювалися, і проявивши себе відповідально, запросили медиків зробити тест на COVID-19”, однак, забувають про те, що коронавірус характеризується тривалим інкубаційним періодом, тож людина може бути рознощиком вірусу навіть без проявів симптомів.

Comments are closed.