Один з найбільш відповідальних способів допомоги зараз – залишатися вдома. Про це у своєму зверненні сказав Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

“Допомогти можна у різний спосіб: духовно, морально, матеріально. Один з найбільших способів нашої допомоги зараз – це залишатися вдома у самообмеженні та турбуватися про своїх близьких. Навіть з власної оселі ми здатні творити добрі справи”, – наголосив Предстоятель.

Він також додав, що нині завершується свята Чотиридесятниця і розпочинається Страсна седмиця – це час особливих молитовних спогадів про несправедливе осудження, страждання і Хресну смерть Спасителя.

“Закликаю усіх вас постаратися стишити в собі всі пристрасті та прикрасити душі стриманістю, мудрістю та милосердям”, – сказав митрополит Епіфаній.

Церква з Тобою! Відеозвернення з нагоди свята Входу Господнього у Єрусалим

Ось завершується свята Чотиридесятниця і розпочинається Страсна седмиця – час особливих молитовних спогадів про несправедливе осудження, страждання і Хресну смерть Спасителя. Закликаю усіх вас постаратися стишити в собі всі пристрасті та прикрасити душі стриманістю, мудрістю та милосердям.

Завтра відзначатимемо світле свято – Вхід Господній у Єрусалим. На жаль, через карантинні обмеження ми не можемо зібратися на спільне освячення вербової лози. Але ми, священнослужителі Православної Церкви України, будемо в молитві поруч. Бажаю кожному зустріти свято Входу Господнього в Єрусалим як входження Сина Божого у ваші серця, в душі, в ціле життя!

Posted by Митрополит Епіфаній on Saturday, April 11, 2020

Він зазначив, що завтра, у день світолого свята Входу Господа в Єрусалим, через карантин віряни хоч і не зможуть зібратися на освячення лози, але священнослужителі будуть поруч у молитві.

“На жаль, через карантинні обмеження ми не можемо зібратися на спільне освячення вербової лози. Але ми, священнослужителі Православної Церкви України, будемо в молитві поруч. Бажаю кожному зустріти свято Входу Господнього в Єрусалим як входження Сина Божого у ваші серця, в душі, в ціле життя!”, – резюмував Блаженнійший.

Comments are closed.