У Ватикані вранці у неділю, 12 квітня, відбулося Великоднє богослужіння, яке через пандемію COVID-19 відбувається цього року без вірян, повідомляє BBC.

Папа Римський Франциск провів богослужіння в соборі Святого Петра у супроводі лише кількох священнослужителів.

Далі понтифік у своєму традиційному великодньому зверненні «Місту та світу» вказав, що Воскресіння Христове дає надію на подолання бід, включаючи пандемію нового коронавірусу. Він зазначив, що помолився за всіх постраждалих від вірусу.

«Сьогодні мої думки в першу чергу звертаються до тих, хто безпосередньо постраждав від коронавірусу: хворих, померлих і членів їхніх сімей, які оплакують втрату своїх близьких», – зазначив Папа Франциск.

Він закликав держави світу до солідарності в боротьбі з пандемією коронавірусу. Зокрема, понтифік наголосив на необхідності скоротити чи пробачити борги бідних країн, які страждають від епідемії, і послабити санкції державам, яких це стосується.

Папа Римський також закликав до припинення вогню в усіх гарячих точках планети, включно з Україною та на Близькому Сході:

«Нехай же буде час, коли ізраїльтяни й палестинці відновлять діалог, щоб знайти стійке та тривале рішення, що дозволить обом сторонам жити в мирі. Нехай припиняться страждання населення східних регіонів України», — сказав він.

Comments are closed.