В Італії після католицького Великодня розпочався новий пік захворювання на коронавірусну інфекцію.

Про це в ефірі суспільно-політичного ток-шоу “Право на владу” повідомив керівник госпіталю МВС у Київській області Юрій Сак, який днями повернувся з Італії, передає ТСН.ua.

“Незважаючи на те, що в Італії були введені жорсткі правила карантину, після святкувань Пасхи ми побачили, що в лікарню почало надходити значно більше пацієнтів, які не поступали до цього за тиждень чи за два. Тому ці правила карантину, які зараз намагається вводити українська влада, – я вважаю, що вони досить зважені. І я вважаю, що Україна ще не пройшла той пік захворюваності і смертності, який вже пройшла Італія. Відлітаючи сьогодні, ми спостерігали, що деякі послаблення відбуваються в Італії. Але все таки вулиці пусті, магазини закриті, розважальні центри закриті. Влада намагається застосовувати всі важелі, щоб стримати захворюваність і смертність”, — зазначив Юрій.

Він розповів, що на свята влада посилювала карантинні заходи.

“Італійці теж вже втомились від цього карантину. Враховуючи те, що Італія – вільна країна, італійці жили на вулицях, харчувались у закладах масового харчування, гуляли, розважались і так далі. Але ми бачимо усі ті жорсткі засоби, які ввела влада. І навіть коли ми були на пасхальні свята у Італії, нас попередили, що “будь ласка, не виходьте на вулиці, не ходіть по вулицях і магазинах, тому що заходи карантину будуть посилені”. Ми бачили поліцейські гелікоптери, які не бачили за тиждень до цього. Вони патрулювали місто, вони патрулювали берегову смугу. Тому на всі ці заходи, які були присвячені святкуванню, влада все ж таки посилювала карантинні заходи”, — розповів він.

Comments are closed.