Видання «МБХ медіа» опублікувало фотографії незакінчених мозаїк, які будуть нанесені на стіни головного храму Збройних сил Росії в підмосковній Кубинці.

Зокрема, на одному з фото можна побачити зображення президента Росії Володимира Путіна, міністра оборони Сергія Шойгу, глави Ради Федерації Валентини Матвієнко, голови Держдуми В’ячеслава Володіна, секретаря Радбезу Миколи Патрушева і директора ФСБ Олександра Бортнікова.

Інша мозаїка зображає парад Перемоги на Красній площі 1945 року. На ній разом з воєначальниками і солдатами видніється портрет Йосипа Сталіна.

Ще на одному з панно видно напис «Крим наш».

Член Патріаршої ради з культури, протоієрей Леонід Калінін підтвердив, що в храмі Міноборони РФ на стінах з’являться композиції “Безкровне приєднання Криму” і “Парад Перемоги”. На першій будуть люди, які безпосередньо приймали рішення про анексію Криму, а на другій – Сталін.

Головний храм Збройних сил Росії добудовують на території парку «Патріот» в Кубинці. Його відкриття заплановано на 9 травня 2020 року.

Висота будівлі складе 95 метрів, що зробить його третім за висотою серед православних храмів світу. Будівництво обійшлося в майже шість мільярдів російських рублів.

Comments are closed.