У Курській області Росії на 55-му році життя помер єпископ Желєзногорський і Льговський Веніамін. Про це повідомляється на сторінці Курської єпархії Російської православної церкви у “ВКонтакте”, а також в Instagram-акаунті Рильського Свято-Нікольського монастиря.

“Брати і сестри! Сьогодні, в неділю, 26 квітня, близько 14:00 в Курській обласній інфекційній лікарні в Бозе спочив єпископ Желєзногорський і Льговський Веніамін”, – йдеться в повідомленні монастиря.

Раніше місцева газета “Кур’єр” з посиланням на пост в Instagram Рильського Свято-Нікольського монастиря повідомляла, що єпископ Веніамін заразився коронавірусом. У важкому стані з діагнозом двобічна пневмонія він перебував у реанімації обласної інфекційної лікарні ім. Семашко. Пізніше пост з Instagram монастиря був видалений.

Про смерть єпископа пізніше повідомила пресслужба патріарха Московського і всієї Русі. У ній підтвердили, що Веніаміна кілька днів тому госпіталізували. “Напередодні владика був переведений в реанімацію, у нього була діагностована двостороння пневмонія, викликана коронавірусною інфекцією”, – йдеться в повідомленні.

Сам Веніамін у коронавірус не вірив, він говорив, що це “масони, які спеціально платять людям”. Він вважав, що є “окремі групи, які виступають проти церкви”.

Comments are closed.