26 квітня на 42-му році життя спочив у Господі протоієрей ПЦУ Євген Заплетнюк, який служив у Тернопільській єпархії в кафедральному соборі святих рівноапостольних Костянтина та Єлени м. Тернополя.

Отець Євген помер, не виходячи з коми, у реанімації Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні, де перебував з 22 квітня після важкого інсульту, повідомляє пресслужба Тернопільської єпархії ПЦУ.

“Керуючий архієрей Тернопільської єпархії  Православної Церкви України Високопреосвященнійший архієпископ Нестор, духовенство та миряни Тернопілля висловлюють найщиріші співчуття родині новопреставленого протоієрея Євгена”, – йдеться у повідомленні.

Вірян і священиків попросили молитися за упокій душі новопреставленого протоієрея Євгена вдома.

Зранку 27 квітня відбувається заупокійна літургія і чин похорону, який транслюється наживо на YouTube-каналі єпархії “Лампада Православ’я TV”.

Отець Євген є автором численних публікацій в мережі на релігійну та богословську тематику. Кандидат богослів’я (2008), член Спілки християнських письменників України (2011).

Він був особливим і харизматичним сучасним священником. Його не всі розуміли, пише Духовний фронт України. У нього була завжди своя думка на всі виклики сучасності про яку Він говорив відкрито. Так про нього відгукуються побратими по священичій службі.

“Для щастя мені потрібно небагато. Іноді достатньо гарного сонечка у вікні, а іноді – вдалого закінчення початої справи”, – говорив священник Євген Заплетнюк.

Comments are closed.