Стан студентів і викладачів, які проживають в гуртожитках Київської духовної академії і семінарії РПЦвУ, розташованій на території Печерської лаври, задовільний. На цей час очікується повторне тестування за результатами лікування.

Про це повідомив у Facebook ректор КДАіС єпископ Білогородський Сильвестр Стойчев.⠀

“У цей час ситуація в Київських духовних школах цілком оптимістична. Ті, в кого була виявлена коронавірусна інфекція, або вже одужали, або знаходяться в процесі одужання. Найближчим часом буде проводитися повторне тестування, яке дасть можливість більш конкретно говорити про ситуацію в Академії і Семінарії”, — повідомив ректор КДАіС.⠀

Також єпископ Сильвестр повідомив, що і сам вилікувався від коронавірусу.

“14 квітня у мене був узятий ПЛР-тест. 16 квітня ввечері стало відомо, що цей тест позитивний. …На момент виявлення коронавірусної інфекції жодних зовнішніх симптомів захворювання не було, все ж КТ [комп’ютерна томографія – ред.] показала наявність фокальної пневмонії”, – повідомив єпископ.

Він додав, що захворювання не отримало серйозного розвитку, і завдяки рекомендаціям лікарів із ним вдалося досить швидко впоратися.

“Після десяти днів лікування я знову зробив ПЛР-тест. Він виявився негативним. Проте і надалі необхідно дотримуватися карантинного режиму. Також необхідно буде зробити ще одне тестування”, — розповів єпископ Сильвестр.

Нагадаємо, що 27 квітня стало відомо про ще 20-х інфікованих студентів КДАіС.

За словами українського богослова архімандрита Кирила Говоруна, на Заході такого архієрея, безвідповідальні дії якого призвели до масового захворювання студентів, вже б кинули до в’язниці.

Comments are closed.