У місті Нетишин Хмельницької області, де було зафіксовано спалах коронавірусу, рознощиком стала дружина священика РПЦвУ (УПЦ МП), яка працювала на Хмельницькій АЕС.

Про це в інтерв’ю сайту “Є” розповів міський голова Олександр Супрунюк.

“Перші випадки були виявлені в суботу і одна із жінок – працівниця Хмельницької АЕС. І проблемно те, що вона мала доступ до місць загального користування, де працює саме оперативний персонал. Уже відібрано 119 зразків контактних осіб на дослідження. Це 75 працівників атомної електростанції, 24 лікарі і 17 контактних особи. Ці зразки ми відправили вчора (27 квітня, – ред.). А в неділю ми відправили зразки тих контактних, які виявили в суботу. Серед них троє підтвердилися: священник, диякон та лікар, які тісно контактували після пасхальних обрядів. Також у трьох членів сім’ї священника підтвердили COVID-19. На жаль, дружина священника, у якої підтвердили коронавірусну інфекцію, працює на Хмельницькій АЕС”, – розповів Олександр Супрунюк.

Зараз по усіх цих людях визначають контактних осіб, а це великий об’єм роботи, зауважив міський голова.

“Адже тільки по перших двох особах ми змушені були перевіряти понад тисячу контактних. Я звернувся до людей через соціальні мережі, щоб усі хто був на богослужінні, щоб звернулися до своїх сімейних лікарів”, – додав він.

Супрунюк додав, що спалах вірусу вже вплинув на роботу АЕС.

“Хоча персонал був ізольований, але “прийшло з неочікуваного боку”. Зараз усі працівники обстежуються і якщо буде поширення інфекції, то дуже реально, і АЕС до цього уже готова, буде переведено на казарменний режим роботи. Тобто ні звідти, ні туди ніхто не в’їжджатиме і не виїжджатиме. Весь персонал буде на місці цілодобово”, – пояснив мер.

На своїй сторінці в Facebook він також повідомив, що в зв’язку з масовою спалахом COVID-19 звернувся до правоохоронних органів.

Своєю чергою у пресслужбі ХАЕС повідомили, що станом на 29 квітня коронавірусну інфекцію підтвердили вже у двох працівників атомної електростанції.

Наразі продовжується тестування контактних осіб на COVID-19 та здійснюються усі необхідні заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу.

Також інформують, що у місті-супутнику АЕС Нетішині лабораторно підтверджено COVID-19 у дев’яти осіб, серед яких двоє дітей. За минулу добу зареєстрований один новий випадок захворювання.

На території Нетішинської міської ОТГ знаходиться 115 осіб на самоізоляції, 5 осіб – на обсервації. На сьогодні завершився період самоізоляції у 310 осіб.

На Хмельницькій АЕС перебуває на лікарняному 14 працівників.

Comments are closed.