Радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко в ефірі програми “ІнфоВечір” на “5 каналі” розповів, як каратимуть храми, які порушили карантин на Великдень.

“Внаслідок цього складено два десятки адміністративних протоколів. Під час Великодніх свят було п’ять масових порушень. В тому числі у Почаївській лаврі, Тернопільської області, і Святогірській, Донецької області. Зараз розслідуються провадження щодо настоятелів цих монастирів і щодо ситуації, яка склалася із залученням великої кількості людей і недотриманням карантинних правил, внаслідок чого люди можуть бути заражені коронавірусом”, – сказав Варченко.

Він додав, що були розпочаті кримінальні провадження за 325 статті ККУ.

“У разі, якщо не буде трагічних наслідків, вони можуть понести покарання до трьох років позбавлення волі. Якщо будуть тяжкі наслідки, то до восьми років позбавлення волі. Тяжкі наслідки – це тяжкі захворювання і смерть громадян України внаслідок їхньої незаконної і безвідповідальної позиції”, – зауважив Варченко.

“Те саме стосується ще трьох церков, монастирів Московського Патріархату. На жаль, представники саме цієї конфесії вирішили грати за своїми правилами, а не тими, які встановлені в Україні”, – резюмував радник голови МВС.

Comments are closed.