Протоієрея Володимира Чувикіна, настоятеля подвір’я Ніколо-Перервинського монастиря РПЦ, усунули від керівництва через порушення правил богослужінь у період карантину. Про це йдеться в указі, опублікованому на сайті Московської міської єпархії РПЦ.

Згідно з указом патріарха Кирила № У-02/52 від 1 травня 2020 року, настоятель храмів патріаршого подвір’я Ніколо-Перервинського монастиря в Москві, ректор Перервинської духовної семінарії протоієрей Володимир Чувикін відсторонений від управління обійстям за порушення встановленого у зв’язку з пандемією коронавірусу особливого порядку здійснення великодніх богослужінь.

«Протоієрей Володимир Чувикін… у зв’язку з порушенням даних мною вказівок щодо порядку здійснення богослужінь у період Страсної седмиці і Світлого Христового Воскресіння відсторонюється від управління вищевказаним Патріаршим подвір’ям до з’ясування всіх обставин події», – йдеться в повідомленні.

Згідно з розпорядженням, опублікованим РПЦ 11 квітня, церковні служби під час Страсного тижня і Великодня в Москві і Підмосков’ї з 13 квітня по 19 квітня повинні були проходити без парафіян у зв’язку з вимогою санітарної влади.

У патріаршому розпорядженні, опублікованому на сайті церкви 27 квітня, було встановлено, що священнослужителі, які не дотримуються запобіжних заходів проти поширення коронавірусної інфекції, будуть залучатися до відповідальності, включаючи переказ церковному суду.

Comments are closed.