Попри певні обмеження для перебування вірян під час служб у найбільших храмах РПЦвУ (УПЦ МП) у Вінниці, для паломників від 10 травня відчинився Браїлівський жіночий монастир.

Про це повідомили на сайті Вінницької єпархії РПЦвУ, пише видання На Парижі.

“З благословіння митрополита Вінницького і Барського Варсонофія, Свято-Троїцький Браїлівський жіночий монастир відкрито для поклоніння. Ця подія стала можливою у зв‘язку з тим, що зупинилися умисні підпали монастирів та храмів УПЦ”, – зазначається у повідомленні.

За офіційною версією, від 25 квітня монастир було закрито через низку пожеж. Тоді митрополит Варсонофій написав у Facebook про загрозу для всіх монастирів, а закрити монастирі назвав “корисними рекомендаціями” від Чернівецької єпархії РПЦвУ.

Зазначається, що у квітні у багатьох монастирях УРПЦвУ виникли спалахи коронавірусу. Саме розповсюдження інфекції та карантинні заходи змусили настоятелів кількох храмів Вінниці зменшити кількість присутніх під час богослужінь.

Нагадаємо, що за фактом розслідування так званих підпалів церков і монастирів правоохоронці не зафіксували жодних ознак спланованих акцій проти РПЦвУ, про які розповідало вище керівництво цієї конфесій. Про це Релігійній правді повідомили джерела у правоохоронних органах.

Виявилося, що основними причинами пожеж були короткі замикання та необережне поводження з вогнем самих монахів. Єдиний умисний підпал Свято-Успенського чоловічого монастиря в Одесі здійснив колишній послушник цього ж монастиря.

Comments are closed.