Коронавірус забрав життя ще чотирьох священнослужителів у Росії, троє з яких належали до РПЦ МП.

Так, 13 травня від ускладнень, викликаних коронавірусною інфекцією, помер протоієрей Олексій Пеньков, клірик храму Святої Живоначальної Трійці у Коньковому (Московська міська єпархія РПЦ МП.

Про це повідомила Робоча група при Патріархові з координації діяльності церковних установ в умовах інфекції.

У тому ж повідомленні йдеться про кончину з тієї ж причини ієромонаха Петра Грибова, клірика Шуйськой єпархії РПЦ МП, передає Credo Press.

Також на 46-му році життя від коронавірусу помер клірик Троїцького храму РПЦ МП в селищі Жовтневий Люберецького району Московської області протоієрей Василь Александров.

Про це увечері 13 травня повідомив у своєму блозі протодиякон Андрій Кураєв з посиланням на священника Олександра Зубкова.

“Багато хто має пам’ятати про о. Василя як модератора форуму о. Андрія Кураєва, – наголошується в повідомленні. – Матушка Юлія залишилася з п’ятьма дітьми… У батька Василя була одна дивна особливість, він ніколи нікого не судив, був дуже простою людиною”.

Крім того, 13 травня від двосторонньої пневмонії внаслідок коронавірусної інфекції помер єпископ Микола Митрофанов, повноважний представник Начальницького єпископа Російського об’єднаного Союзу християн віри євангельської (п’ятидесятників) (РОСХВЕ) в Ярославській області.

Начальницький єпископ РОСХВЕ Сергій Ряховский від імені служителів і парафіян союзу висловив своє співчуття з цього приводу, закликавши п’ятидесятників берегти рідних і близьких і ще більш скрупульозно дотримуватися порад щодо збереження здоров’я.

Comments are closed.