Дві третини вірян у США бачать в коронавірусі знак згори, що свідчить про необхідність щось міняти в житті. Про це свідчать дані опитування, проведеного Школою богослов’я Чиказького університету і Центром досліджень суспільних думок Associated Press-NORC, повідомляє The Guardian.

Дослідження показало, що на сьогоднішній день віруючими себе вважають 82% американців. 26% з них вказали, що в результаті пандемії коронавірусу їх віра або духовність посилилася, 1% – що ослабла, 2% опитаних визнали, що до вірусу не вірували вони в Бога, але зараз прийшли до віри.

31% віруючих жителів США твердо переконані, що вірус посланий людству як знак згори, який спонукає людей до змін, ще приблизно стільки ж американців відчувають це меншою мірою. Вище всього така переконаність простежується серед євангельських протестантів (43% з них), католиків (28%) і протестантів основної течії. Крім того, більше за інших бачать знакове значення коронавирусу чорношкірі американці (47%), які, як відомо, найбільш постраждали від епідемії в США.

«Я сприймаю це як попереджувальний оклик – “агов, давайте об’єднуйтеся”, – цитує видання одного з учасників опитування. – Нам здавалося, що все в нашому житті добре і рухається в правильному напрямку, але раптом виникає щось страшне із нізвідки, як цей коронавірус, і ми розуміємо крихкість нашого світу».

Переконаність американців в тому, що вірус посланий Господом людству для його напоумлення, професор релігієзнавства з Єльського університету Кетрін Лофтон вважає проявом “побоювань, що страждання триватимуть, якщо ми не змінимося”. При цьому більше половини всіх опитаних віруючих США (55%) вірять, що Бог захистить їх від зараження.

Comments are closed.