У п’ятницю, 22 травня, від коронавирусу помер голова Кременецької районної ради Володимир Стефанський. Про повідомив лікар-епідеміолог Тернопільської обласної лабораторного центру Володимир Паничев, пише “Суспільне Новини“.

“Коронавірус у нього підтвердили 18 травня. Хоча він почувався недобре ще раніше. Госпіталізували в Почаївську лікарню з пневмонією. Уже потроху починав з неї виходити. Був на кисневої підтримки”, – сказав лікар.

Також про смерть батька повідомив його син Олександр Стефанський.

У Кременецькому районі 23 травня проголосили днем ​​жалоби. Голову райради поховають в селі Великий Кунинець. На похоронах дозволили бути присутнім тільки кільком родичам і двом представникам влади.

Володимир Стефанський

Як повідомляє тернопільське видання “20 хвилин” у одного з синів і мами Володимира Стефанського теж підтвердили коронавірус. Тривалий час вони втрьох лікувалися під наглядом медиків будинку.

В середині квітня 2020 року в своєму інтерв’ю “ВВС News Україна” Володимир Стефанський висловився за повне блокування і закриття Почаївської лаври на карантин.

Він розповів, що в Почаївській лаврі “гуляє коронавірус”, і що домовився з намісником монастиря митрополитом Володимиром про те, що ні в храмах, ні в готелі Печерської Лаври не буде паломників на Великдень.

Крім того, його заступник В’ячеслав Онишкевич стверджував, що саме через порушення карантину в Почаївській лаврі, місто Почаїв було закрите для в’їзду і виїзду. Пізніше стало відомо, що у Онишкевича теж діагностували COVID-19.

Comments are closed.