Від 25 травня 2020 року Свято-Успенську Києво-Печерську лавру РПЦвУ (УПЦ МП) відкрито для відвідувань.

Про це повідомляється на сайті Лаври.

“З радістю повідомляємо, що після тривалої вимушеної перерви через карантин врата нашого монастиря знову відкриті для всіх бажаючих”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Лавру було відкрито з дозволу мерії столиці.

“Священноначалля обителі запрошує вклонитися святиням Лаври, помолитися в печерах біля мощей преподобних отців Печерських, взяти участь в богослужіннях з дотриманням всіх запобіжних заходів, які приписує поетапне ослаблення карантину в м. Києві”, – додали у повідомленні.

Нагадаємо, монастир був зачинений на карантин від 13 квітня у зв’язку зі спалахом коронавірусу.

Від COVID-19 померли троє насельників Лаври. Так, 12 квітня помер 73-річний архімандрит Нектарій. Наступного дня відійшов у вічність 47-річний ієродиякон Наум 17 квітня помер третій насельник, монах Никодим.

За деякий час у Лаврі стався другий спалах інфікування коронавірусом – було зафіксовано 17 нових випадків. Як пояснили у МОЗ, нові хворі – це контактні особи до раніше виявлених хворих.

Також коронавірус перенесли кілька десятків студентів Київської духовної академії і семінарії РПЦвУ, розташованій на території Печерської лаври, яким фактично заборонили їхати додому.

Comments are closed.