Архієпископ Тернопільський і Бучацький ПЦУ Тихон звершив освячення храму святителя Миколая Чудотворця, що на вул. Микулинецькій міста Тернополя.

Як повідомляє пресслужба ПЦУ, подія відбулась 22 травня, в день відзначення перенесення мощів святителя Миколая з Мир Лікійських до міста Бар.

У святковому богослужінні взяло участь духовенство Тернопільського благочиння. Була піднесена молитва за Україну, воїнів-захисників та український народ.

На малому вході з благословіння Предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія, архієпископ Тихон удостоїв настоятеля храму протоієрея Миколая Романюка чергової священничої нагороди – права носіння хреста з прикрасами.

Після завершенні літургії владика привітав настоятеля і парафіян зі святом, а також висловив щирі слова подяки усім, хто потрудився на славу Божу для побудови нового храму та вручив благословенну грамоту.

Наступного дня, 23 травня, знакова подія відбулася на Черкащині.

Цього дня митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан звершив освячення фундаменту та наріжного каменя для побудови храму на честь Вознесіння Господнього у селі Руська Поляна Черкаського благочиння.

Архієрею співслужив настоятель парафії протоієрей Ігор Мигаль, Черкаський благочинний протоієрей Андрій Шпунт та духовенство єпархії.

У своєму повчальному слові митрополит Іоан привітав жителів села з початком будівництва святині та наголосив на важливості храму для спасіння людей.

Настоятель парафії протоієрей Ігор Мигаль подякував архіпастирю та духовенству за спільні молитви, піднесені в цей день до Господа.

Особливу вдячність отець Ігор висловив Русько-Полянському козацтву імені Петра Дорошека, воїнам АТО/ООС та всім людям, які допомагають споруджувати храм.

До присутніх на святі звернувся і голова Русько-Полянської громади Олег Гриценко. Також очільник села від колективу селищної ради вручив настоятелю парафії пожертву на будівництво храму.

Завершилося свято торжественним козацьким многоліттям.

Comments are closed.