Відомого пастора і очільника церкви “Відродження” Володимира Мунтяна колись найближчі до нього люди звинувачують у збоченні, вживанні наркотиків і знущаннях. Про темний бік Мунтяна раніше так голосно й відверто ніхто не говорив. Мільйони доларів, розкішний автопарк, нерухомість із численними віллами – про це всі здогадувалися вже давно. Це не є секретом.

Уперше прозвучить правда про того, хто називає себе тринадцятим апостолом, йдеться в сюжеті ТСН.Тижня.

Володимир Мунтян самоназваний апостол власної церкви. Він каже, що знає шлях до Бога. І веде туди тисячі людей, не безкоштовно, звісно. Колишні служителі церкві втекли від нього і переховуються.

Те, що цей псевдоапостол поза камерами демонструє геть не ангельську сутність, десятки людей розповіли уперше.

“Я, коли перебувала в цьому середовищі, стала жертвою всього того, що він робив з іншими дівчатами. Він ще говорив: “Я буду це робити при твоєму чоловікові. А він нічого не зможе зробити””, – каже колишня директорка церковного телеканалу “Відродження” Аліна Радіонова.

Люди, які зараз переховуються, кажуть, що Мунтян ніколи просто так не відпускає.

“Не було жодного члена в команді, якого він не бив хоча б одного разу. Все в це потрапляли. Неначе черга була хто наступний. І ось настав мій час”, – каже колишня бухгалтерка церкви “Відродження” Ліна Слободенюк.

Колишній засуджений за шахрайство Володимир Мірчавич Мунтяну відсидів три роки у спецколонії Кривого Рогу. Спочатку втерся в довіру до Церкви євангельских християн, але ті його вигнали за тотальні порушення. Тоді він створив власну церкву, назвав себе тринадцятим апостолом і почав зцілювати невиліковні хвороби, регулярно виганяти бісів та руйнувати родові прокляття.

За 7 років він створив потужний концерн для викачування грошей зі свої адептів. А ті, в очікуванні обіцяного дива, продавали власні квартири, коштовності, автомобілі.

Останні 5 місяців пастор проповідував з Таїланду. На чотири вілли, які він там придбав, псевдоапостол звозив своє найближче оточення. Здебільшого це жінки.

Знущання, секс без згоди, побиття, тримання в підвалі, наркотики – це все розповіли ті, кого пастор запросив на острів Самуї біля узбережжя Таїланду. Вони думали, що їдуть до раю, а потрапляли в пекло. Ці люди втекли звідти.

Самуї другий за величиною острів Таїланду. Фешенебельний курорт для заможних людей. Український пастор Мунтян зникав тут місяцями. Він зробив там місце паломництва, от тільки зовсім не божого.  Детальніше дивіться у відеосюжеті.

Comments are closed.