8 червня Православна Церква відзначає День Святого Духа. З нагоди свята Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив Божественну літургію у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі, повідомляє пресслужба ПЦУ.

Його Блаженству співслужили намісник монастиря архієпископ Вишгородський Агапіт, всечесна братія Золотоверхої обителі та запрошене духовенство.

Після прочитання Євангелія Предстоятель помісної Української Православної Церкви виголосив першосвятительське слово проповіді.

“Ми звикли до того, що маємо життєві сили, здатності тілесні та прояви буття духовного. Щодня, щомиті ми вживаємо дихання, б’ється наше серце, поживні речовини кров розносить по всьому тілу. Так само щомиті ми маємо ті чи інші думки, користуємося розумом, волею, почуттями. Все це настільки звичне для кожної людини, що здається, ніби ці якості та властивості існують самі собою. Однак це не так! Насправді, як засвідчив апостол Павло перед афінським Ареопагом, Бог дає «усьому життя i дихання‚ i все. […] бо ми Ним живемо‚ i рухаємось‚ i існуємо» (Діян. 17:25,28). Не самі собою живемо, але Ним, Богом, тією енергією, дією божественної благодаті, яка є від Отця, подається через Сина і засвоюється нам Духом Святим”, – сказав зокрема владика.

Повний текс тпроповіді читайте за цим посиланням.

БОЖЕСТВЕННА ЛІТУРГІЯ В ДЕНЬ СВЯТОГО ДУХА

Сердечно вітаю усіх вас з Днем Святого Духа. Нехай благодать, яка подається всім, хто вірує в Господа Ісуса Христа, силою Духа Святого завжди перебуває з вами!#Церква_з_Тобою

Опубліковано Митрополит Епіфаній Неділя, 7 червня 2020 р.

Comments are closed.