Проросійські та російські видання відреагували негативними публікаціями на телефонну розмову президента Володимира Зеленського з Папою Римським, під час якої український лідер звернувся до Папи Франциска з проханням про допомогу у звільненні всіх українців, незаконно утримуваних на окупованій частині Донбасу, в окупованому Криму та в Росії.

Так, видання “СПЖ”, повідомляючи про телефонну розмову, наголосило, що РПЦвУ (УПЦ МП) давно і регулярно пропонує ініціативи щодо обміну полоненими, передає Духовний фронт.

З іншого боку, російське інформаційне агентство “Регнум” виявилось щедрим на негативні епітети на адресу як президента України, так і Папи Франциска. Стаття під назвою “Зеленський використовує Ватикан чи Ватикан використовує Зеленського?” розкриває причину роздратування Російської Федерації з цього приводу.

Виявляється, росіяни не розуміють, яке відношення до звільнення полонених може мати Ватикан. З боку Церкви у цьому процесі, як вважають в РФ, виступає і може виступати лише РПЦ і РПЦ в Україні.

Але Володимир Зеленський надіслав цілком зрозумілий меседж про те, що РПЦвУ не буде єдиним серед Церков учасником обміну полоненими. Влада України не планує цілковито покладатись на релігійну організацію, центр управління якої розташований у столиці держави-агресора.

Хто в цій ситуації дійсно намагається об’єднати суспільство, а хто відстоює лише інтереси своїх кремлівських начальників – питання з більш ніж очевидною відповіддю.

Comments are closed.