Голова Львівської ОДА Максим Козицький вручив подяку Главі УГКЦ Святославу за вагомий внесок у запобігання поширенню Covid-19.

Урочиста подія відбулась 8 червня у архикатедральному соборі Святого Юра під час Архиєрейської літургії з нагоди хіротонії владики Миколая Бичка, повідомляє пресслужба УГКЦ.

“Подяка висловлюється за вагомий внесок у запобігання поширенню на території України та Львівської області гострої респіраторної хвороби Covid-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”, – йдеться у документі.

Глава УГКЦ Святослав одразу після запровадження в Україні карантину, оголосив про те, що віряни можуть не сповідатись і не причащатись, а також не брати участі у недільних та святкових богослужіннях, нагадує РІСУ.

Про це першоєрарх розповів у своєму відеозверненні. Також Блаженніший Святослав пояснив, як поводитися людям у храмах під час Страсного тижня та Великодня.

У зв’язку з надзвичайними обставинами Блаженніший Святослав закликав усіх греко-католиків залишатися вдома, але якщо люди таки прийдуть до церкви, то вони мусять дотримуватися правил карантину, так само як і священники.

“Ми просимо, щоб в наших храмах священники звершували служби без вірних, просимо бути їх на дворі зберігаючи соціальну дистанцію та інші санітарні приписи”, — зазначив він.

Глава УГКЦ також зобов’язав священників після кожного причасника дезінфікувати ложечку рушником, просоченим спиртом відповідної концентрації.

Comments are closed.