РПЦ в Україні (УПЦ МП) перестала робити таємницю з рукоположення українського мільярдера російського походження, головного свого спонсора і народного депутата Вадима Новинського.

Про це свідчать світлини, опубліковані на сторінці митрополита РПЦвУ Антонія Паканича у Facebook.

Фото: Facebook-сторінка Антонія Паканича

Фото були зроблені  на площі Києво-Печерської лаври під час служби на Трійцю, 7 червня, яку очолював лідер РПЦвУ митрополит Онуфрій. На декількох світлинах можна побачити Новинського в облаченні диякона.

Фото: Facebook-сторінка Антонія Паканича

Зауважимо, що у повідомленні про літургію на офіційному сайті РПЦвУ серед купи світлин фотографії з Новинським немає. Тож, РПЦвУ хоч і не приховує того факту, що Новинський співслужив Онуфрію, але все ж соромиться гучно про це заявити.

Чого РПЦвУ не соромиться, так це викладати фото натовпів вірян без масок, які не дотримуються безпечної дистанції у черзі на причастя.

Раніше ЗМІ повідомляли, що на Благовіщення, 7 квітня, митрополит Онуфрій висвятив Вадима Новинського у диякони РПЦвУ. Офіційного підтвердження цієї інформації не було, однак, у вітальному листуванні зі священниками Новинський підписувався як “диякон Вадим”.

За тиждень після цього Новинський повідомив, що отримав позитивний тест на коронавірусну інфекцію.

Приблизно у цей же час з коронавірусом зліг і сам очільник РПЦвУ Онуфрій, його таємно шпиталізували. Виписали владику з Інститута серця тільки 28 квітня.

Comments are closed.