Днями єрархи ПЦУ освятили два нові храми – у Львові і на Харківщині.

Так, 7 червня, на Духів день, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій звершив велике освячення Свято-Троїцького храму м. Львова, що на Пирогівці. Про це повідомляє пресслужба Львівсько-Сокальської єпархії.

Під час чину освячення Високопреосвященний митрополит Димитрій спільно з духовенством та вірянами звершив урочистий хресний хід церковним подвір’ям, під час якого довкола храму було обнесено часточку святих мощів, а стіни святині були окроплені освяченою водою та помазані святим миром.

Наступного дня, 8 червня, у День Святого Духа, у місті Богодухів Харківської області відбулося урочисте освячення новозбудованого храму Святої Трійці, яке звершили три архієрея ПЦУ – архієпископ Сумський і Охтирський Мефодій, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан та єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій.

Як повідомляє пресслужба Харківської єпархії, у самому храмі владик вітав секретар єпархії протоієрей Григорій Стасюк.

Розпочалися богослужіння у новозбудованій церкві з Чину освячення храму та престолу, після якого відбулась Божественна літургія за участі священників Харківської і Сумської єпархій, у присутності велелюдної громади із мешканців та гостей міста.

Під час відправи владика Митрофан за ревне служіння Церкві Христовій з благословіння Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія возвів у сан ігумена клірика храму ієромонаха Варфоломія Олефіра, а також нагородив ієрея Антонія Фесика та ієрея Дмитра Мейлаха правом носіння наперсного хреста.

Після літургії єпископ Митрофан нагородив церковними орденами, медалями та благословенними грамотами жертводавців і меценатів, які сприяли побудові храму Святої Трійці.

Comments are closed.