Молитовна група із Г’юстона під назвою Прайтест (Praytest), створена білим християнським репером Боббі “Тре9” Геррінгом, запустила серед християн у США хвилю “покаяння” перед темношкірими.

Про це повідомляє Christian Today.

Раніше у мережі з’явилося відео, записане через кілька днів після загибелі афроамериканця Джорджа Флойда, на якому Геррінг і білі християни стають на коліна перед групою темношкірих на чолі з пастором “Вільної церкви” Джонні Д. Джентрі і просять вибачення “за роки і роки расизму”.

Відео було записане в громадському житловому комплексі у Г’юстоні, де виріс загиблий.

“Одне з відео, яке стало популярним, де з одного боку ми з пастором Джонні Джентрі стоїмо обличчям одне до одного, а білі люди на колінах просять у Бога прощення, а з іншого – мої темношкірі брати й сестри, це був прекрасний момент […] ВІд цього моменту Прайтест став поширюватися. Не тільки у Г’юстоні.  Це відбувається в Лівінгстоні, це має відбутися в Шарлотті (Північна Кароліна). Він поширюється по всій країні”, – сказав Боббі Геррінг.

  • У США та європейських країнах тривають масові протести через смерть афроамериканця У США копи на людях душили чоловіка, який благав про допомогу. Цей випадок знову порушив питання проблеми расизму. Конгрес США оголосив про широку реформу поліції, а президент Дональд Трамп збирався кинути на боротьбу з протестувальниками війська, але Пентагон йому відмовив.

Comments are closed.