У неділю, 14 червня, у Підмосков’ї відкрився головний храм збройних сил Росії. Храм Воскресіння Христового розташований на території виставково-пропагандистського парку “Патріот”.

Про це повідомляють “РИА Новости”

У його оформленні використали образи, пов’язані з Другою світовою війною – хід німецьких військовополонених по Садовому кільцю в Москві і підписання капітуляції Німеччини.

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило прочитав в головному храмі Збройних сил Росії молитву про порятунок від коронавірусу. Після критики РПЦ вирішила відмовитися від мозаїки із зображенням Йосипа Сталіна. Також зникли зображення Путіна і напис “Кримнаш”.

Президента Росії Володимира Путіна на відкритті храмі не було, а очільник РПЦ Кирило заявив, що сам буде настоятелем цьогохраму. Він його освятив, після чого почав там божественну літургію.

“Мною прийнято рішення покласти на себе обов’язки настоятеля цього святого храму”, – сказав він після освячення храму.

Він помолився про позбавлення від коронавірусу ( “від згубної пошесті”) і прочитав молитву про захисників Росії, загиблих і постраждалих. Перед цим в головний храм ЗС РФ доставили ікони покровителів російських військ.

Comments are closed.