Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 21 червня звершив закладення наріжного каменю під будівництво храму на честь святителя Спиридона Тримифунтського у Свято-Воскресенському Гурбинському монастирі у с. Мости, Здолбунівського району Рівненської області.

Як повідомляє пресслужба ПЦУ, Предстоятелю співслужили митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, намісник обителі архімандрит Онуфрій Ляда, братія монастиря та запрошене духовенство.

У своєму першосвятительському слові до вірян Предстоятель висловив щиру подяку керуючому Рівненською єпархією та вірянам, які невпинно трудяться для нашого спільного майбутнього в незалежній державі з незалежною помісною Православною Церквою України.

Блаженнійший Митрополит Епіфаній наміснику архімандриту Онуфрію та протоієрею Ігорю Кочеруку вручив іменний хрест Предстоятеля. А також відзначив меценатів та медиків нагородами: Орденом святого Миколая Чудотворця Дмитра Соломчука, Романа Куриса, Віктора Шакирзяна, Анатолія Грисюка; Відзнакою святого великомученика і цілителя Пантелеймона Івана Зиму; Медаллю святого архістратига Михаїла Петра Мосійчука та Дацюка Олега; Благословенною Грамотою з відзнакою Віталія Суховича, Ларису Верещук, Володимира Лазарчука, Володимира Величка та Федора Самсонюка.

Предстоятель, архієреї та духовенство звершили заупокійну літію й спільно з вірянами вшанували пам‘ять всіх, хто віддав своє життя за віру православну та за незалежність України.

Comments are closed.