Московська пропаганда працює не тільки в Україні, але й в інших державах. У грекомовному сегменті, де багато православних, її діяльність також помітна, передає Духовний фронт України.

Так, нещодавно на одному із популярних церковних грекомовних сайтів Romfea була опублікована стаття із маніпулятивним заголовком і змістом. У статі йшлося, що парафія нібито Православної Церкви України перейшла до УГКЦ.

Насправді парафія, яка дійсно перейшла до УГКЦ 2020 року, ще 15 років тому вийшла із складу Української автокефальної православної церкви (УАПЦ). Тоді їхній очільник Ігор (Ісіченко) створив нову релігійну організацію назвавши її Українська автокефальна православна церква оновлена – УАПЦ(О). Ця релігійна організація довший час існувала сама по собі не маючи над собою якогось священноначалля, окрім єдиного єпископа УАПЦ(О) Ігоря (Ісіченко) та близько десятка парафій.

У 2015-2020 роках УАПЦ (О) почала зближатись з УГКЦ і вести переговори по входженню до греко-католицької церкви.

Тому стаття на сайті Romfea є неправдивою і висвітлює абсолютно неправдиві дані щодо церковної ситуації в Україні. Це зауважує і церковний оглядач Архімандрит Романос Анастасіс. Він попросив редакторів виправити неточність у статті.

“Ігор Ісіченко та так звана “Українська автокефальна православна церква (оновлена)”, ніколи не брали участі та не приєднувалися до Автокефальної Церкви України при митрополиті Епіфанії, оскільки вони навіть не належали до церковної групи при Макарії (Малетичі)”, – написав він.

“В Україні, на жаль, політика Москви та Російської Церкви спричинила багато розривів і розбіжностей. Буквально Москва пролила кров цих людей, політично, військово та духовно. Слава Богу, з мудрим рішенням Вселенського Патріархату надати Томос самоврядування розпочалося відновлення цієї кричущої несправедливості проти благочестивого українського народу. Підроблені новини та нещадна московська пропаганда не зможуть перемогти Божу волю, незважаючи на “амбітні” зусилля їхніх натхненників”, – зауважив архімандрит Романос.

Comments are closed.