Дослідники з Ізраїлю виявили давньохристиянське поселення в Галілеї, яке, за припущеннями, було знищено перськими завойовниками в VII ст. н.е.

Про це повідомляє Haaretz.

Ізраїльські археологи опублікували звіт про розкопки в Пі Мазуві, візантійському поселенні, розташованому в північно-західній частині сучасного Ізраїлю поблизу кордону з Ліваном.

Вчені стверджують, що вони знайшли залишки стародавнього християнського поселення, яке, за припущеннями, було знищено перськими завойовниками в VII ст. н.е.

За даними дослідників, в ході розкопок були виявлені будівельні комплекси, розділені алеями, що датуються візантійським періодом.

“Виявлено якісну, барвисту підлогу з мозаїкою VII століття, прикрашену квітковими мотивами, фігурами тварин і людей, і двома фрагментарними грецькими написами. Знахідки на цьому місці вказують на існування сільського християнського поселення, ймовірно, знищеного під час перських завоювань регіону в 613 році нашої ери” – розповіли вчені.

Місто не згадується у візантійських джерелах, але про нього є згадки в Єрусалимському Талмуді, документі релігійного права IV-V ст. Попри те, що зараз у археологів немає документів з християнських джерел про це поселення, дані розкопок вказують на те, що поселення було майже повністю християнським, кажуть дослідники.

Comments are closed.