У четвер, 25 червня, синод Вселенського патріархату, який відбувся в Шамбезі, підтримав рішення правлячого єпископа Святої Гори Афон про піврічну заборону в служінні ієромонаха Дамаскіна, який дозволив собі критику архієпископа Австралійського Макарія (Грініезакіса).

Про це повідомляє “Ромфея”.

У рішенні синоду йдеться, що він “висловлює свою повну підтримку особистості і похвальній роботі нового пастиря Австралійської митрополії шановного архієпископа Макарія, ієрарха широкого виховання і динамічного пастирського служіння”.

Синодали висловили “сильне невдоволення шановному митрополиту Ірінупольскому Никандру за його некомпетентне втручання в справи цієї єпархії (Австралійської – ред.)”.

Крім того, синод “вітає накладення заборони єпископом Святої Гори, яка підпорядковується Вселенському патріарху, і покарання у вигляді шести місяців відсторонення від будь-якого священнодійства ієромонаху Дамаскіну (з келії святого Георгія Філадельфійського), що належить до братії Кутлумушського монастиря, за його абсолютно антиканонічні і скандальні дії щодо святої Архиєпископії Австралії і її пастиря”.

Раніше в грецьких ЗМІ з’являлися публікації, де звинувачують архієпископа Австралійського Макарія у купівлі нерухомості вартістю 6,5 мільйона євро, а також в підтримці ЛГБТ.

Comments are closed.