Сьогодні, 28 червня, українці відзначають 24-ту річницю ухвалення Конституції незалежної Української держави. Митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав українців із цим днем.

“Вітаю усіх з цим державним святом і хочу нагадати про те, чому Основний Закон України є важливим для кожного з нас. Конституція є фундаментом розвитку суспільства в конкретний час на певній території – подібно до того, як Закон Божий є непорушним фундаментом для розвитку людства на всі часи. Те, що державний закон є важливим для людей, показував власним прикладом і наш Спаситель Ісус Христос, Син Божий, Який під час Свого земного шляху теж жив згідно з тогочасними законами і дотримувався їх.

Священне Писання являє нам Істину, Яка направляє людей на правильний шлях, впорядковує думки і почуття, зцілює, допомагає у життєвому виборі. Водночас, Конституція впорядковує і визначає життя людини у соціумі, в конкретному державному устрої, засвідчує для громадян певні права та обов’язки у різних сферах життя. Знаєте, чим ще подібні Біблія і Конституція? Тим, що вони містять в собі нерозривний зв’язок закону і свободи – найбільшого блага, дарованого Господом людині.

Конституція України починається з преамбули, де зазначено, що Верховна Рада України ухвалила її від імені українського народу та “усвідомлюючи відповідальність перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішнім та прийдешніми поколіннями”. Ці закарбовані в Основному Законі нашої держави слова є приводом для гордості за наш народ, нашу державу, її історію та здобутки. Це констатація того факту, що, незважаючи на століття гоніння й богоборства, українці зуміли зберегти найцінніше – віру в Бога – та усвідомлюють відповідальність перед Ним. А тому вірю, що Бог – з усіма нами і посеред нас. З Днем Конституції, українці. Поважаймо Основний Закон України та завжди пам’ятаймо про відповідальність перед Богом!”, – йдеться у привітанні Предстоятеля.

Comments are closed.