Від 23 до 25 червня у Женеві відбулося чергове засідання Священного Синоду Вселенської патріархії. Головне питання, яке запропонував до розгляду сам Вселенський патріарх Варфоломій – Свята Євхаристія.

Про це повідомляє Оrthodoxia.info.

26 червня пресслужба Вселенського патріархату опублікувала роз’яснення щодо використання одноразових ложок під час Святого Причастя.

Відповідаючи на питання про те, чи є “благословення” використовувати одноразові ложки під час Причастя, пресслужба Фанара ще раз повторила комюніке від 25 червня, в якому йдеться, що “Таїнство Божественної Євхаристії не підлягає обговоренню, адже ми віримо, що через неї передається віруючим Тіло і Кров Розп’ятого Христа Спасителя на прощення гріхів і життя вічне”.

Учасники Синоду наголошують, що через це  “Таїнство Таїнств” ніякі хвороби не можуть передаватися. Саме тому Церква залишається непохитною і непорушною у своєму вченні про природу Таїнства Святого Причастя.

Разом з тим на Фанарі підкреслили, що будь-яка “церковна ікономія можлива тільки тоді, коли виконуються два достатніх і необхідних умови: (а) закон штату забороняє богослужіння через пандемію, і (б) за згодою і дозволу Матері-церкви Константинополя”

“Однак це не стосується зміни способу передачі, тим більше використання багаторазового або одноразового використання ложок для Причастя”, – йдеться у публікації.

Comments are closed.