На російську телеведучу Ксенію Собчак і журналіста телеканалу “Дождь” Сергія Єрженкова напали в Среднєуральскому жіночому монастирі, заявила сама Собчак. ЗМІ раніше повідомляли, що схиігумен Сергій, який закликав до непокори церковному начальству і заперечував існування коронавіруса, “захопив” цей монастир.

Про це повідомляє ВВС.

Про напад Собчак повідомила в своєму телеграм-каналі. За її словами, напали також на журналіста телеканалу “Дождь” Сергія Єрженкова. “Двоє людей побиті. Камеру розбили. Мене штовхнули так, що я впала, і тримали, поки били Єрженкова”, – написала Собчак.

“Нашу знімальну групу щойно побили, на моїх очах, ми викликали поліцію, у нас відібрали всі матеріали, які ми зняли, побили журналістів, з якими я була, мене штовхнули, я впала на кам’яну якусь штуку і мені не давали встати”, – розповіла телеведуча Інтерфаксу.

Збиток знімальної групи вона оцінила в 260 тисяч рублів. Пізніше Собчак уточнила, що камеру повернули, але всі записи на ній стерті.

“Зняли побої в травмпункті. Заяви оформили. Поліція повернула камеру. Всі матеріали стерті тими, хто побив мою групу. Будемо відновлювати матеріали і готувати позови”, – написала Собчак у телеграм-каналі.

Єрженков, який разом із Собчак приїхав на Урал для зйомок фільму, отримав перелом кисті під час бійки в монастирі.

Собчак раніше працювала на каналі “Дождь”, останнім часом веде ток-шоу на Першому каналі. Среднєуральский монастир отримав велику популярність завдяки скандалу навколо схиігумена Сергія (Романова), якого називають ковід-дисидентом.

Раніше ЗМІ повідомляли про захоплення їм Среднєуральского монастиря і про відхід звідти настоятельки і декількох черниць. Навколо схиігумена зібралися його прихильники. Собчак заявила, що журналісти приїхали в монастир для роботи над фільмом.

Екатеринбургская єпархія позбавила схиігумена Сергія права проповідувати, однак він відмовляється виконувати її приписи. Він привернув козаків і своїх прихильників до охорони монастиря і заявив, що митрополиту Екатеринбургскому і Верхотурському Кирилу доведеться брати монастир штурмом.

За непокору забороні в травні його заборонили в священнослужінні. 16 червня єпархіальний суд провів перше засідання у справі схиігумена, але він покинув зал суду, зачитавши заяву.

“З будинку Матері Божої нікуди не піду. На серці спокійно, совість мене не викриває. Їм, тобто священноначалля, митрополиту Кирилу, брати монастир доведеться штурмом”, – заявив він.

В єпархії заявили, що з першого дня просили журналістів не нагнітати ситуацію, і відзначили, що в усьому має бути розібратися правоохоронним органам, пише РИА Новости.

Водночас представник отця Сергія (Романова) Всеволод Могучев вважає, що заява журналістки Ксенії Собчак про те, що її та знімальну групу побили в Среднєуральскому монастирі, є провокацією.

Comments are closed.