Колишня в. о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун закликала українців радіти за ЛГБТ-сім’ї, розповівши історію про геїв в одній з церков США. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Уляна Супрун розповіла, що її 90-річна бабуся на службі в одній з американських церков зустріла двох чоловіків, які усиновили дитину. “Просто два дорослих чоловіка, які привели усиновлену дитину на її перше причастя. І бабуся, якій на той час вже було понад 90 років, просто пораділа за щасливу родину. Двох тат, які водять свою дитину в церкву, навчають української мови й культури, є частиною громади, де всі сприймають їхню родину нормально”.

“Коли кажуть, що наше суспільство просто не готове прийняти культуру гей-стосунків, я згадую свою бабцю. Вона живе у Сполучених Штатах, але багато років свого життя прожила в Україні. Вона народилася в маленькому містечку на Галичині у 20-х роках минулого століття. Під час Другої світової війни була зв’язковою в українському підпільному русі, який боровся проти нацистів та совєтів. Переховувала учасників УПА у своєму домі. Постійно перебувала під загрозою бути спійманою НКВДистами. Після закінчення війни їй, її чоловіку та доньці довелося виїхати з України. Вона багато пережила та бачила у своєму житті. Але не закрилася від людей, а навпаки — навчилася їх приймати такими, як вони є”, – написала Супрун.

Вона повідомила, що хотіла б жити в такому світі, де “90-літні бабусі й дідусі, 20-літні хлопці й дівчата, 50-літні чоловіки й жінки бачать двох татів чи мам і… просто проходять повз, зайняті своїми справами, як вони це роблять, коли бачать будь-яку іншу звичайну родину”.

Супрун нагадала українцям, що в червні у всьому світі проходять гей-паради, які є “важливими заходами, які потрібні для розвитку вільного та відповідального суспільства зокрема в Україні”. “Було б добре, не лише обмежуватися одним Прайдом в центрі Києва раз на рік. А вчитися поважати усіх людей щодня за те, що вони є собою”, – наголосила Супрун.

Comments are closed.