Відповідальний у справах монашества Львівської Архієпархії УГКЦ ієромонах Юстин Бойко зробив публічне звернення до Супрун, закликавши її вибачитися перед усіма вірянами. Напередодні Супрун зробили заяву, де схвально говорить про одностатеві шлюби та право ЛГБТ-пар усиновлювати дітей.

Про це Бойко написав на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що Супрун є прихожанкою УГКЦ, а її заяву про підтримку ЛГБТ і того, щоб ЛГБТ-пари всиновлювали дітей суперечить вченню Католицької церкви.

Ось текст листа у повному обсязі:

“Вельмишановна Пані Уляно,

прочитав Ваш допис, у якому Ви схвалюєте, а навіть пропагуєте одностатеві шлюби, право на усиновлення ними дітей, ЛГБТ, тощо. Зрештою, Ви це робите не вперше.

Що ж, демократія є демократією. Ви висловлюєтеся публічно, а я як священник і богослов зобов’язаний публічно оцінити Ваш вислів у світлі вчення Католицької Церкви.

Отож, як священник стверджую, що коли Ви публічно пишете такі речі і в той же час визнаєте свою приналежність до Католицької Церкви (наскільки я розумію до УГКЦ), то Ваші слова суперечать вченню Церкви.

Ось, що про гомосексуалізм говорить Катехизм Католицької Церкви:

“2357 Гомосексуалізм означає стосунки між чоловіками або між жінками, які відчувають винятковий або переважаючий сексуальний потяг до осіб такої ж статі. Він набирав найбільш різноманітних форм упродовж століть і культур. Його психічне походження залишається загалом нез’ясованим.

Спираючись на Святе Письмо, яке розглядає гомосексуальні дії як важкі спотворення (Пор. Бут. 19, 1-29; Рм. 1, 24-27; 1 Кор. 6, 9-10; 1 Тим. 1, 10.), Церковна Традиція завжди проголошувала, що «акти гомосексуалізму за самою своєю внутрішньою природою є невпорядкованими» (Конгрегація віровчення, Декл. «Persona humana», 8.).

Вони суперечать природному законові і виключають із сексуального акту дар життя.

Вони не виникають із правдивого чуттєвого і сексуального взаємодоповнення. У жодному випадку вони не можуть бути виправдані.”

З огляду на це, Вам слід або ствердити, що Ви незгодні з вченням Христа і Церкви, а тому відмежовуєтеся від нього, або перепросити усіх тих християн, які мають Вас за авторитет, стверджуючи, що Ви написали це, не знаючи науки Церкви.

“Нехай буде слово ваше буде так – так; ні – ні, а що зверх цього, те від лукавого.” (Мт. 5,37)

Чекаю на Вашу реакцію!”.

27 червня колишня в. о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун закликала українців радіти за ЛГБТ-сім’ї, розповівши історію про геїв в одній з церков США. Вона розповіла, що її 90-річна бабуся на службі в одній з американських церков зустріла двох чоловіків, які усиновили дитину.

Супрун нагадала українцям, що в червні у всьому світі проходять гей-паради, які є “важливими заходами, які потрібні для розвитку вільного та відповідального суспільства зокрема в Україні”. “Було б добре, не лише обмежуватися одним Прайдом в центрі Києва раз на рік. А вчитися поважати усіх людей щодня за те, що вони є собою”, – наголосила Супрун.

Comments are closed.