26 червня майже 600 мужніх, вольових, рішучих, патріотично налаштованих вчорашніх курсантів поповнили професійний офіцерський корпус Збройних Сил України, серед них 10 офіцерів, які закінчили університет з золотою медаллю, 19 – з дипломом з відзнакою.

Про це повідомляє Харківська єпархія ПЦУ.

Урочиста церемонія випуску розпочалася з відеозвернення президента України Володимира Зеленського, в якому він привітав молодих лейтенантів та подякував за свідомий вибір стати професійними захисниками Вітчизни 5 років назад, у самий розпал війни.

Розділити радість свята та привітати випускників на церемонію прибули командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-полковник Сергій Дроздов, голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, представники Командування Повітряних сил Збройних сил України, Командування Сухопутних військ Збройних сил України, Національної гвардії України.

Новий і сучасний формат церемонії випуску, з дотриманням військових ритуалів, набув численних позитивних відгуків серед випускників та їхніх рідних.

У добру путь офіцерів благословив керуючий Харківською єпархією – єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, зачитавши молитву та закликавши Боже благословіння.

Преосвященнійшого владику супроводжував ієрей Серго Бубашвілі – військовий капелан ХНУПС.

Comments are closed.