У Луцькому жіночому монастирі Святителя Василія Великого ПЦУ монахині у своїй невеличкій пекарні крім просфор почали випікати хліб на заквасці.
Про це повідомили на сторінці Волинської єпархії ПЦУ у Facebook, передає ВолиньPost.
“Про його смак та аромат тепло відгукуються молільники обителі та місцеві жителі, які із задоволенням його купують”, – йдеться у повідомленні.

Цілозерновий, житній, пшенично-житній види хлібу печуть тричі на тиждень – у суботу, середу й неділю.
Продають його в крамницях монастиря “Аліфія” та безпосередньо в монастирі на другому поверсі біля домового храму святої Катерини в ці ж дні на території кафедрального Свято-Троїцького собору ПЦУ.
Як розповіла намісниця ігуменя Анастасія (Заруденець), ідея випікати хліб виникла під час карантину. Монахині почали займатися випічкою, адже то було зручніше й дешевше в карантинних умовах.
Черниці також пригощали своїми виробами молільників, які допомагали монастирю. І ті не лише добре відгукувалися про виріб, а й запропонували випікати хліб для продажу.
Займається цією справою монахиня Параскева, яка вивчила тонкощі випікання тіста.