28 червня в Мелітополі відкрили офіс громадської організації Мелітопольський курінь козацького війська Запорізького низового, яка співпрацює з РПЦвУ від початку 2000-х.

Члени організації зібралися “відновити функцію охорони громадського порядку”, повідомляє видання РІА-Мелітополь.

На відкритті офісу був присутній настоятель храму РПЦвУ Георгія Побідоносця отець Максим.

Представник організації Ігор Лисенко заявив, що вони готують формування, яке буде “охороняти громадський порядок” і вони вже нібито ведуть переговори з головою Новенскої сільради і Бердянської прикордонною заставою.

Він вважає, що “козаки, також, як і поліція, мають право проводити затримання і складати адмінпротоколи”.

“Такі функції ми виконували і раніше: виїжджали в Крим, Почаїв, Київ, в Мелітополі охороняли громадський порядок на багатьох заходах”, — заявляють там.

У поліції зі словами Лисенка незгодні. “На цей момент ніяких статутних матеріалів від Мелітопольського куреня козацького війська Запорізького низового для узгодження з керівництвом обласної Нацполіціі не надходило”, – заявили в пресслужбі обласної поліції.

Також правоохоронці уточнили, що громадські формування можуть брати участь в охороні порядку тільки після спецрегістраціі і виключно у співпраці з поліцією.

За даними Радіо Свобода, ця громадська організація співпрацює з РПЦвУ від початку 2000-х, а її лідер Олександр Панченко, який також був присутній і на відкритті офісу, фігурує в телефонних переговорах радника президента РФ Володимира Путіна Сергія Глазьєва з депутатом Держдуми Костянтином Затуліним в березні 2014 року, як людина, за допомогою якої росіяни сподівалися взяти регіон під свій контроль.

Comments are closed.