6 липня Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній здійснив Першосвятительський візит у село Романків Обухівського району Київської області та очолив літургію у храмі Собору Київських святих.

Його Блаженству співслужили митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископ Дніпровський і Криворізький Симеон, секретар Київської Митрополії архієпископ Вишгородський Агапіт, настоятель храму протоієрей Богдан Гулямов та запрошене духовенство, передає пресслужба ПЦУ.

Наприкінці літургії Предстоятель звернувся до парафіян та настоятеля, який відзначає 50-літній ювілей, зі словами привітання.

“Ми спільно звершили Божественну літургію і подякували Богові за всі ті благодіяння, яких Він сподобив нас упродовж минулого часу, а також помолилися за настоятеля протоієрея Богдана, який сьогодні відзначає ювілей 50-ліття. Ви є добрим священнослужителем Церкви Христової. Ви брали безпосередню активну участь у проведенні історичного об‘єднавчого Собору, який відбувся 15 грудня 2018 року в стінах Софії Київської. Хоча нетривалий час звершуєте своє служіння у священному сані, але упродовж цього часу ви зробили багато добрих і корисних справ для розвитку визнаної помісної Української Православної Церкви, Церкви, яка здобула свою незалежність і визнаний автокефальний статус”, – сказав митрополит Епіфаній.

“Тож бажаю, щоби Господь і надалі був щедрий і милостивий до Вас. Бо якщо Господь буде допомагати і сприяти, то ми як люди можемо зробити в майбутньому багато добрих і корисних справ”, – додав владика.

За заслуги перед помісною Українською Православною Церквою та побожним народом Його Блаженство нагородив настоятеля Орденом святого архістратига Божого Михаїла І-го ступеня, а також вручив іменний хрест Предстоятеля та пам‘ятну монету, присвячену об‘єднавчому Собору.

Comments are closed.