Глава УГКЦ з офіційним візитом відвідав Дарницьку районну в місті Києві державну адміністрацію.

Під час зустрічі, яка відбулась 30 червня, йшлося про ідею створення скверу на честь видатних українців і меморіалу на пам’ять про спочилого Предстоятеля УГКЦ Любомира Гузара.

Про це повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на сайт УГКЦ.

Зокрема глава УГКЦ провів зустріч із керівництвом Дарницького району на чолі з головою Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації Ярославом Лагутою.

Серед усього мова йшла про співпрацю Церкви та держави в духовному та культурному напрямках Дарницького району. Учасники говорили про впровадження гуманітарних і соціальних ініціатив, а також про ідею облаштування скверу на вулиці Анни Ахматової зі створенням Алеї моральних авторитетів українців.

Голова адміністрації запевнив учасників зустрічі в підтримці та розумінні ініціатив парафії Святих Бориса і Гліба на Позняках.

“Церква є нашим великим партнером і ми готові підтримати вашу громаду в Дарницькому районі та разом іти шляхом розвитку соціально корисних, гуманітарних ініціатив для наших жителів. Те, що ви робите, потрібно дарничанам”, – зазначив Ярослав Лагута.

Відтак Святослав запевнив, що ця ініціатива спрямована на збагачення культурних і духовних цінностей дарничан.

“Ми виступили за те, щоб у цьому сквері увічнити пам’ять великого українця – морального авторитета нації Блаженнішого Любомира Гузара. Така ідея забезпечить нашій молоді світле майбутнє. Адже цей сквер гарантуватиме нам, що у світі є безліч великих людей, у яких слід набиратися життєвого прикладу”, – зазначив він.

Далі владика Йосиф зауважив, що довгі роки кардинал Любомир Гузар був і надалі залишається моральним авторитетом для багатьох українців, незалежно від конфесій чи віросповідання.

На зустрічі також була голова Ради волонтерів при Дарницькій райдержадміністрації Раїса Шматко, яка вручила відзнаки ВТО “Орден” Святославу та владиці Йосифу Міляну “За служіння Богу і Україні”.

Нагадаємо, що у Дарницькому районі Києва 27 лютого 2020 року презентували проєкт скверу з розміщенням меморіалу – каплиці УГКЦ на вшанування колишнього предстоятеля УГКЦ Любомира Гузара.

Теги:

Comments are closed.