Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній привітав українців із Днем сім’ї.

Владика опублікував привітання у Facebook, де також розповів батькам про найкращий спосіб виховання дітей. За словами митрополита, це власний приклад доброчесного життя.

“Будьте гідним прикладом для них, втілюючи християнські чесноти своїми вчинками, наставляючи на добрий шлях допитливих доньок і синів. І покладайтеся в усьому на Господа, адже Він завжди допомагає у цій важливій справі, відповідаючи на ваші молитви”, – закликав митрополит.

“Кожна людина на цій землі потребує місця, в якому вона відчуває себе захищеною і спокійною, не боїться осуду і може ділитися сокровенними думками і переживаннями. Родина – це і є те тихе пристановище, до якого можна повернутися під час життєвої бурі, а запорукою міцних і благотворних стосунків між рідними є любов”, –  додав владика.

Предстоятель також зауважив, що чудово, коли сім’я започатковує власні добрі традиції, що передаються від покоління до покоління. Діти схожі на батьків, бабусь і дідусів, пращурів не лише зовні: вони вбирають їхні риси характеру і виховання, виточуючи свою особистість і переймаючи досвід тих, хто пройшов більший відрізок часу у земному житті.

Також митрополит Київський і всієї України вказав, що стосунки у родині не завжди є безхмарними: ніхто не застрахований від непорозумінь і сварок, образ і ревнощів.

“Але ми як християни маємо долати ці труднощі любов’ю, добрим ставленням і прощенням: “Поступаючись один одному i прощаючи взаємно, коли хто на кого має скаргу: як Христос простив вас, так i ви» (Кол. 3: 13). І пам’ятайте, що Церква завжди поруч із вами, готова підтримати, порадити і розрадити”, – додав Блаженніший Епіфаній.

Comments are closed.