«Сатанинський храм» пригрозив владі Міссісіпі судом за фразу «У Бога віримо» (In God we trust – англ.) на прапорі штату. Про це повідомляє The Hill.

У червні губернатор штату Тейт Рівз підписав закон про відкликання дизайну прапора, який був чинним понад 120 років, через присутність на ньому прапора Конфедерації – синього Андріївського хреста з зірками на червоному полі.

Передбачається, що на новому прапорі хреста конфедератів не буде, але неодмінно буде слоган «У Бога віримо». Дизайн розробить поки ще не сформована комісія, а в листопаді новий прапор буде винесено на голосування.

Юрист «сатанинського храму» в листі генеральному прокурору штату Лінну Фітч назвав «позитивним рішенням відмову від бойового прапора Конфедерації» в офіційній символіці, але попередив, що в разі затвердження дизайну прапора з фразою «У Бога віримо», організація подасть до суду.

В організації заявили, що усунення одного «символу, що роз’єднує громаду, заради того, щоб замінити його фразою, що роз’єднує за іншими ознаками, не залагодить роз’єднаність», а просто перерозподілить її між іншими групами в суспільстві.

Якщо на прапорі і має бути фраза, пов’язана з релігією, в ній має згадуватися і сатана, йдеться в листі. З іншого боку, активісти розуміють, що деяких жителів згадка сатани на прапорі штату «трохи спантеличить».

Якщо влада теж це усвідомлює, вони мають розуміти і почуття атеїстів, сатаністів та інших людей нетеїстичних віросповідань, які, дивлячись на прапор зі словами «У Бога віримо», відчують себе відірваними від громади.

Тому «сатанинський храм» запропонував зовсім відмовитися від релігійних слоганів на прапорі.

Comments are closed.